Ne znate koje ukrasno drvo posaditi? Saznajte koje drva se lako sade a ne zahtjevaju puno održavanja

1. Japanski javor

Drvo koje voli plodnu zemlju. Vrlo se lijepo ističe kao samostalno ukrasno drvo zbog crvenih listova. Cvate u 4. / 5. mjesecu. Najviša visina mu je 8 – 10m.

2. Maslina

Stara mediteranska bilja. Vrlo otporna na sušu. Voli dobro drenirano tlo i ne zahtjeva puno vode. Može se lako održavati i držati niskog rasta. Podnosi suše ali ne temperature ispod -10 pa pripazite

3. Magnolija

Jedne od najljepših ukrasnih drva. Vole plodno i dobro drenirano tlo. Mogu uspjeti u sjeni ali preferiraju sunce. Probajte ih zaštititi od jakih vjetrova. Postoje listopadne i zimzelene vrste.

4. Lagerstremija

Takozvana indijska ruža. Ima vrlo lijepu, glatku koru. Kod nas se naziva i “Golo drvo”, upravo radi kore. Cvate krajem ljeta, pa se koristi da upotpuni taj dio godine cvjećem.

5. Jorgovan

Jorgovan je listopadno drvo koje cvate u 4. / 5. mjesecu. Lako se održava i sporo raste. Naraste do najviše 7m. Njegov cvijet pčele obožavaju radi nektara.

6. Ukrasna trešnja

Porijeklom je iz japana. Koristi se kao ukrasno drvo u parkovima. Vrlo lijepo cvate, najavljujući novu vrtlarsku sezonu. Ima nježne, bijele cvjetove.

Izvor:

https://www.plantea.com.hr

Odgovori