priprema vrta za proljece
Priprema vrta za proljeće je važan korak u osiguravanju da vaše biljke dobiju najbolje uvjete za rast i razvoj. U nastavku vam donosimo nekoliko koraka koje možete poduzeti kako bi vaš vrt bio spreman za nadolazeću sezonu.
orezivanje vocki
Orezivanje voćki je važan zahvat u uzgoju voća koji ima brojne benefite. Ovim postupkom se regulira rast biljaka, poboljšava kvaliteta plodova, potiče plodonošenje te se povećava ukupni prinos. U nastavku pročitajte sve što trebate znati o orezivanju voćki.
Uklanjanje stabla je postupak sječe i uklanjanja stabla s određenog mjesta. To je zadatak koji bi trebali obavljati samo obučeni stručnjaci jer može biti opasno i zahtijeva specijaliziranu opremu.
Košnja trave bitan je zadatak za održavanje izgleda i zdravlja vašeg travnjaka. To uključuje rezanje trave na određenu visinu kako bi se pospješio rast i kontroliralo širenje korova.
Pravilno instaliran i održavan sustav navodnjavanja ključan je za održavanje zdravog i lijepog krajolika. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali razmisliti o ulaganju u sustav navodnjavanja za svoje imanje:
Uklanjanje stabala u blizini kuća je kontroverzna tema koja može imati i pozitivne i negativne učinke na okoliš i vlasnike kuća.
živica
Dobro dizajniran krajolik ne samo da može poboljšati estetski izgled nekretnine, već također može pružiti privatnost i sigurnost. Ako želite stvoriti osamljen i siguran vanjski prostor, evo nekoliko ideja za uređenje okoliša koje biste trebali razmotriti.
vrt bez održavanja
Kada je u pitanju uređenje okoliša, mnogi vlasnici kuća traže načine kako stvoriti lijep i funkcionalan vanjski prostor bez trošenja puno vremena i novca na održavanje. Srećom, postoji mnogo ideja za uređenje krajolika koje vam mogu pomoći da postignete ovaj cilj. Evo nekoliko za razmatranje.
uradi sam u vrtu
Uređenje okoliša vašeg imanja može biti zabavno i korisno iskustvo, ali također može djelovati teško, pogotovo ako ste novi u tom procesu. Dobra je vijest da postoji mnoštvo jednostavnih i pristupačnih projekata uređenja okoliša „uradi sam“ s kojima se čak i početnik može uhvatiti u koštac. Evo nekoliko ideja za početak.
Zima je možda vrijeme kada mnogi vrtlari odlažu svoje alate i čekaju da se vrate topliji mjeseci, ali zapravo postoji niz zadataka koji se mogu obaviti u vrtu tijekom ovog godišnjeg doba. Evo nekoliko ideja kako bi vaš vrt izgledao najbolje čak i po najvećoj zimi.
Mediteranski grmovi poznati su po svom bujnom lišću i prekrasnim cvjetovima, što ih čini izvrsnim dodatkom svakom vrtu. Ove su biljke također otporne na sušu i mogu izdržati vruće i suhe uvjete, što ih čini idealnim za vrtove u mediteranskoj klimi.
Ne znate koje ukrasno drvo posaditi? Saznajte koje drva se lako sade a ne zahtjevaju puno održavanja
Prvi način kako se možete rješiti otpada je spaljivanje. Spaljivanje izvan ložišta je dozvoljeno u razdoblju od 01.11. do 01.06.
Kod velikih temperatura, postoji mogućnost odumiranja biljke. Zamislite da vi usred ljeta nosite jaknu, kapu i šal.